Galetes de xocolata simplement espectaculars / Galletas de chocolate simplemente espectaculares

Versión en castellano aquí.


S'ha acabat novembre, la castanyada, Halloween i tots sants però segueix sent tardor i jo segueixo amb les meves galetes tardorenques. Ja us vaig dir, al post de la recepta de les galetes de mantega, que la següent seria la de les galetes de xocolata. I aquí està.
He fet galetes de xocolata amb tres receptes diferents. Les primeres van anar directament a les escombraries, eren comestibles però poc més. Les segones estaven molt millor però no t'aixecaves del sofà per anar a buscar-ne una altra. I, finalment vaig trobar aquesta, la definitiva, a la web de Sweetapolita. És espectacular i, per una galeta d'aquestes si que t'aixeques del sofà mil i una vegades!
Igual que les de mantega, es poden menjar tal qual o decorar-les amb glaça o fondant. Si fem això últim, abans de decorar-les les deixarem reposar 24 hrs.

Ingredients per a 30 galetes de mida mitjana

  • 375 grs. de farina
  • 225 grs. de mantega a temperatura ambient
  • 70 grs. de cacau en pols (jo utilitzo el Valor)
  • 200 grs. de sucre normal
  • 115 grs. de sucre morè
  • 1 ou XL
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 1/2 culleradeta de sal

Galetes de halloween / Galletas de halloween

I per acabar amb Halloween, que m'he de posar a fer panellets com una boja, unes galetes monstruoses decorades amb fondant. Ulls, mòmies i carabasses que us explico com fer al blog de Sucre de Maduixa.
................................................................................................................
Y para terminar con Halloween, que me tengo que poner a hacer panellets como si no hubiera un mañana, unas galletas monstruosas decoradas con fondant. Ojos, momias y calabazas que os cuento como hacer en el blog de Sucre de Maduixa.

Cakepops de Halloween

I un any més, quan encara recordo les vacances d'estiu com si haguessin estat ahir, ens plantem a la castanyada o, cada vegada més, a Halloween. A taula mai poden faltar els panellets (sobretot a Catalunya) però també podem posar-hi un toc terrorífic, com aquests cakepops, que encantarà als nens i no tan nens. Podeu veure com fer-los aquí.
..............................................................................................................................
Y un año más, cuando todavía recuerdo las vacaciones como si hubieran sido ayer, nos plantamos en la castañada o, cada vez más, en Halloween. En la mesa nunca pueden faltar los panellets (sobretodo en Cataluña) pero también podemos poner un toque terrorífico, como estos cakepops, que chiflaran a los niños y no tan niños. Podéis ver como hacerlos aquí.



Café gourmand, només per als més llaminers / Café gourmand, sólo para los más golosos

Versión en castellano más abajo 

He estat a França infinitat de vegades. He visitat regions com Normandia, Bretanya, Loira, Provença, Llanguedoc-Rousellon i ciutats com Bordeus, Lyon, Clermont-Ferrand, Grenoble i Paris, es clar! És un país que m’encanta.
Però aquí no us vull parlar del país en si sinó l’invent francès per excel·lència, i no em refereixo a la fotografia, al cinema, a la guillotina o al boli Bic ;) Com a llaminera total que sóc, em refereixo al CAFÉ GOURMAND. I què és? Doncs una delícia! Es tracta d’un assortit de 2 ó 3 postres més un cafè. Aquestes postres són diferents a cada restaurant i poden ser una versió mini d’altres postres que hi hagi a la carta. Però no equival a “l’assortiment de postres” que podem trobar a alguns restaurants del nostre país ja que normalment es tracta de racions més petites de les postres que hi ha a la carta. Les postres que conformen el café gourmand estan fets expressament per això.
El més divertit és com el vaig descobrir. Un dia, sopant en un restaurant a Bordeus, vaig fer una cosa que em fa moltíssima vergonya: assenyalar al cambrer el que estaven menjant els de la taula del costat i dir “jo vull això”. Al que ell em va respondre “un café gourmand, trés bien”.
Primer vaig pensar que era una cosa que feien en aquell restaurant, l’endemà vaig veure que no, que era una cosa que feien a tot Bordeus i, al cap d’uns dies de viatge vaig descobrir que ho fan a tot França. Vive la France!!!
Una altra nit, sopant a Blois, teníem uns espanyols a la taula del costat i, suposo que pensant que no els sentíem, un va dir “mira los postres que están comiendo éstos, es un surtido, ¡qué bueno!” al que un altre li va respondre “claro, es que como hablan francés pueden pedir estas cosas, nosotros ni de broma”. Em va fer molta gràcia perquè, després d’estudiar francès a l’escola durant 3 anys, no puc dir que el meu coneixement de l’idioma sigui nul però gairebé… i en aquest cas tan sols es tracta de dir “je veux un café gourmand” i gaudir-lo!!!
cafe gourmand, plato típico francés, plat típic francès
Brasserie du Nord, Cluny
cafe gourmand, plato típico francés, plat típic francès
Le Bistrot de Potager, Lyon
cafe gourmand, plato típico francés, plat típic francès
L'aille ou la cuisse, Saint Rémy de Provence 





................................................................................................................

He estado en Francia infinidad de veces. He visitado regiones como Normandia, Bretaña, Loira, Provenza, Llanguedoc-Rousellon y ciudades como Burdeos, Lyon, Clermont-Ferrand, Grenoble y Paris ¡claro! Es un país que me encanta.
Pero aquí no quiero hablaros del país en sí sino del invento francés por excelencia, y no me refiero a la fotografía, al cine, a la guillotina ni al boli Bic ;) Como golosa total que soy me refiero al CAFÉ GOURMAND. ¿Y qué es? ¡Pues una delicia! Se trata de un surtido de 2 o 3 postres más un café. Estos postres son distintos en cada restaurante y pueden ser una versión mini de otros postres que haya en la carta. Pero no equivale al “surtido de postres” que podemos encontrar en algunos restaurantes de nuestro país ya que, normalmente, se trata de raciones más pequeñas de los postres que hay en la carta. Los postres que contienen el café gourmand están hechos solo para esto.
Lo más divertido es como lo descubrí. Un día, cenando en un restaurante de Burdeos, hice una cosa que me da muchísima vergüenza: señalar al camarero lo que estaban comiendo los de la mesa de al lado y decir “yo quiero eso”. A lo que él me respondió “un café gourmand, trés bien”.
Primero pensé que era una cosa que hacían en ese restaurante, al día siguiente vi que no, que era una cosa típica de Burdeos y, al cabo de unos días de viaje, descubrí que lo hacen en todo el país. ¡¡¡Vive la France!!!
Otra noche, cenando en Blois, habían unos españoles en la mesa de al lado y, supongo que pensando que no los oíamos, uno dijo “mira los postres que están comiendo éstos, es un surtido, ¡qué bueno!” a lo que otro le contestó “claro, es que como hablan francés pueden pedir estas cosas, nosotros ni de broma”. Me hizo mucha gracia porqué, después de estudiar francés en el cole durante 3 años, no puedo decir que mi conocimiento del idioma sea nulo pero casi... y en este caso, tan solo hay que decir “je veux un café gourmand” y ¡disfrutarlo!

cafe gourmand, plato típico francés, plat típic francès
Brasserie du Nord, Cluny
cafe gourmand, plato típico francés, plat típic francès
Le Bistrot de Potager, Lyon
cafe gourmand, plato típico francés, plat típic francès
L'aille ou la cuisse, Saint Rémy de Provence

Pastís de carbassó i xocolata / Tarta de calabacín y chocolate

Versión en castellano aquí.

Si, ho heu llegit bé, carbassó i xocolata. Sembla una combinació impossible, ho sé, però navegant per internet havia vist vàries receptes que portaven carbassó. I, si el pastís de pastanaga és taaaaaan bo, perquè no ho havia de ser un de carbassó? I vaig optar per una recepta, una mica adaptada, de la web The idea room.
Als que em seguiu a Facebook ja us vaig avançar el que havíem collit al nostre minihort. Que d’una altra cosa no però de carbassons n’és ple! I després de menjar-los a la planxa, en crema, en truita, etc. i abans que em comencessin a sortir per les orelles vaig decidir provar-los en pastís. El carbassó li dóna una textura increïble; queda humit i esponjós, molt lleuger i, el més important, sense cap gust a carbassó (que no és que no m’agradi però és que un pastís dolç amb gust a carbassó no me l’imagino).
Jo l’he fet en un motllo de Bundt (el que té un forat enmig) però es pot fer en un de normal d’uns 20 cm. i no us espanteu per la quantitat d’ingredients que porta que segur que els teniu per casa. També podeu cobrir-lo amb glassejat però es que menjat tal qual està taaaaan bo....
Ingredients
  • 200 grs. de sucre
  • 55 grs. de mantega
  • 60 grs. d’oli d’oliva molt suau o de girasol
  • 150 grs. de farina
  • 30 grs. de cacau en pols (jo utilitzo el de la marca Valor)
  • 1 ou
  • 200 grs. de carbassó ratllat i sense llavors
  • 60 grs. buttermilk ó 60 grs. de llet + una culleradeta de suc de llimona o vinagre blanc
  • ½ cullerada de bicarbonat
  • ½ culleradeta d’extracte de vainilla (si no en teniu no cal que li poseu)
  • 1 pessic de sal
  • Xips de xocolata (són opcionals però sempre queden bé, no?)

Pastís "La Sirenita" / Tarta "La Sirenita"

Tarta fondant fondo del mar, Pastís fondant fons del mar, la Sirenita Ariel
El divendres passat l'Ada va fer 4 anyets i com que últimament no para de parlar de la Sirenita i, a més, aquest any ha perdut la por al mar, la seva àvia va voler regalar-li aquest pastís. Ja sabeu que no sóc gaire fan del fondant però s'ha de reconèixer que les possibilitats decoratives que ofereix són infinites i, a més, als nens els encanta!

Bescuit de xocolata amb farcit de crema suissa de xocolata i melmelada de maduixa
.............................................

El viernes pasado Ada hizo 4 añitos y como últimamente no para de hablar de la Sirenita y, además, este año ha perdido el miedo al mar, su abuela quiso regalarle esta tarta. Ya sabéis que no soy muy fan del fondant pero hay que reconocer que las posibilidades decorativas que ofrece son infinitas y, además, ¡a los niños les encanta!

Bizcocho de chocolate con relleno de crema suiza de chocolate y mermelada de fresa


Blogging tips
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...